Donderdag 26/07 begon onze terugreis. Om 11u vertrokken we vanuit Cammarata met de cammionet, weer door allerlei smalle straten, hoog, laag, haarspeldbochten, enz.
Om 12u vertrok de bus richting Catania. We hadden ook al enkele berichten gestuurd naar de jongens van Catania of ze ons eventueel nog wilden opzoeken aan het station voor we naar België vertrokken. 7 jongens hebben uiteindelijk de trip van het opvangcentrum tot bij ons gedaan. Vele anderen wilden ook komen, maar moesten werken of de Senegalavond helpen voorbereiden. Met sommigen konden we even videochatten. Het was een zeer mooi moment en het gaf een warm gevoel dat zij dit voor ons wilden doen. We hebben hen erg gemist en zij ons ook. smiley

Na bijna 3u was het zover om opnieuw de bus te nemen richting de luchthaven en vaarwel te zeggen aan onze jongens van Catania. Ik heb velen laten weten wanneer ons vliegtuig opsteeg, want vanop het opvangcentrum kan je alle vliegtuigen zien en horen. Ze vonden het leuk om te weten en ons vliegtuig te volgen, maar tegelijk was het ook triestig en emotioneel voor hen om ons zo te zien vertrekken. Ook wij vonden het een moeilijk moment. Ik was zelfs wat nerveus wetende dat we letterlijk uitgezwaaid werden door hen en niet wisten hoe het er aan de grond aan toe ging, hoe ze zich voelden, enz.

Ondertussen zijn we in Milaan geland, hier moeten we de nacht doorbrengen, want onze volgende vlucht richting Zaventem is pas om 6u55.

Een vriend van zr Nathalie die hier een uur vandaan woont, heeft pizza’s voor ons meegebracht. Die zijn nu nog steeds aan het bijkletsen. De anderen hebben hun luchtmatras opgeblazen en proberen wat te slapen. En ik maak van de gelegenheid gebruik om de blog aan te vullen, want hier slapen zou mij toch niet lukken. Ik hou de wacht voor onze spullen en neem zeer graag enkele slaapfoto’s van de anderen. smiley

Tot in België!