Tijdens een gesprek sloeg het onderwerp op een gegeven moment om naar ‘Disney’ waar wij mee opgegroeid zijn. Het leek ons dan ook super om de jongens tenminste 1 Disneyfilm te laten zien. Je bent namelijk nooit te oud voor Disneyfilms!

Sintia heeft de organisatie hiervan op zich genomen en zorgde bovendien voor popcorn voor iedereen.

Toen het zover was, kregen we slechts enkele jongens mee. De meesten waren nog niet helemaal overtuigd van de film. Gelukkig nemen wij niet makkelijk een ‘nee’ als antwoord. Sophie heeft dan ook veel moeite gedaan om de jongens die in de gezamenlijke ruimte voor de tv zaten, mee te krijgen naar het kleine amfitheater.
Vriendelijk vragen was duidelijk niet voldoende, dus moest ze dit anders aanpakken. Ze is voor de tv gaan staan, waar ze met haar armen in de lucht stond te draaien en aanwijzen waar ze naartoe moesten om een leuke avond te beleven. Wanneer ook dit niet werkte, zocht ze naar de afstandsbediening en zette ze de tv gewoon uit. Na nog wat magische overtuigingskracht heeft ze deze toch meegekregen en raakte het amfitheater steeds meer gevuld. De film kon beginnen!

De jongens waren heel geconcentreerd aan het meevolgen en leefden zich helemaal in. Wie de film kent, weet bv. dat het moment dat Mufasa sterft, heel triestig is. Hun verbaasde reactie hierop was echt fantastisch om te zien! En natuurlijk zongen wij (de meisjes) luidkeels mee met de liedjes.

Op het einde van de film, speelde het liedje ‘Can you feel the love tonight’ van Elton John nog na. Hierop hebben we nog samen gedanst, wat een mooie afsluiter was voor deze avond. De reacties van de jongens waren superpositief. Ze apprecieren het heel erg als wij zo’n dingen voor hen willen organiseren en erop aandringen dat we hen er heel graag bij willen. Hopelijk krijgen ze de smaak te pakken en gaan ze nu allemaal volop Disneyfans worden!