Eén van de activiteiten die we hier voorzien is muziek. Ik geef dan natuurlijk gitaarles aan enkele jongens. Hier zijn een 6-tal gitaren, maar slechts de helft daarvan is bruikbaar. De andere helft heeft namelijk steeds 1 snaar tekort.

Ik heb daarom eens gevraagd of het mogelijk was om naar een muziekwinkel te gaan, zodat ik nieuwe snaren kon kopen. Danielle, die ook gitaar kan spelen en waarmee ik elke dag de ochtendmis mag begeleiden op gitaar, is met mij meegegaan en was blij dat ik dit wilde doen voor hen. Hij zal me ook helpen om de snaren op de gitaren te plaatsen. Daarna zullen veel meer jongens een gitaar kunnen vastpakken, erop leren spelen en muzikaal plezier kunnen maken.

Na enkele andere boodschappen voor de anderen, keerden we terug naar Don Bosco 2000. Als de jongens ons zien vertrekken of toekomen in een van de busjes of als ze ons nergens gevonden hebben voor een tijd, zijn ze altijd heel nieuwsgierig waar we waren. Ze zeggen steeds dat ze ons erg zullen missen als we terug vertrekken, en wij hen uiteraard ook.

Aan tafel tijdens het avondeten vertelde ik aan Ibrahim, die vooral pianoles bij Sophie volgt, maar soms ook eens bij ons komt piepen om gitaar te leren en samen te zingen terwijl ik een lied begeleid (groot fan van Michael Jackson en zingt fantastisch goed!), dat ik mee was gegaan naar Catania om enkele snaren te kopen, zodat er meer bruikbare gitaren zouden zijn. Hij reageerde hier erg dankbaar op. Hij zei dat wij hele goede dingen doen voor hen en hun leven aan het veranderen zijn: “Kijk, Idriss praat al een beetje Engels tegen mij, ik ben piano aan het leren en jullie steunen mij hierin, Omar heeft op gitaar Happy Birthday gespeeld voor zr Lies die donderdag jarig was, …”

Ik vond het prachtig en ontroerend dat hij zo over ons sprak. Net zoals hij altijd zegt een goed mens te proberen zijn, doen wij gewoon hetzelfde en het maakt mij heel gelukkig dat ons bezoek hier zo’n mooi effect heeft.