Dinsdag 10 juli was een speciale dag voor … mijn camera. Ik was druk bezig met het helpen voorbereiden van een etnische maaltijdavond van 12 juli. Er was echter een jongen die heel graag foto’s wilde nemen en eerder richting strand wilde gaan om foto’s met vrienden daar te nemen. Ik heb beslist om hem te vertrouwen met mijn camera, zolang hij beloofde de band rond zijn nek te hangen en er zeer rustig en voorzichting mee te zijn. Af en toe nam ik wel even een kijkje, maar was zeer blij als ik zag dat hij mijn vertrouwen meer dan verdiende! Hij deelde de camera met jongen nr. 2 waarmee ze een kleine fotoshoot hielden. Omdat deze jongens hierna Italiaanse les hadden, kreeg mijn camera net voor het middagmaal even pauze.

Met O. die ook de Italiaanse les van 14u pas volgde, heb ik tijdens dat moment tafelvoetbal gespeeld. Daar heb ik mezelf eens kunnen bewijzen! Al heb ik verloren, de score was 9-10! Hij, maar ook anderen die later meekeken, waren diep onder de indruk dat een meisje hier zo goed in was (aangezien ik tot nu toe ook alleen maar bewezen heb hoe slecht ik in volleybal en voetbal ben smiley)

Tijdens de lunch had ik mijn camera nog bij en had ik ze meegenomen aan tafel. Jongen nr. 3 trok dan enkele foto’s terwijl we aten.

Na het middagmaal kwam uiteraard jongen nr. 4 de camera vragen: opnieuw de belangrijke regels overlopen en weer de ander vertrouwen, want ik had op dat moment weer andere taken.

Na ongeveer 2 uur (door de drukte was ik dit helemaal vergeten) zag ik hem gelukkig bij de andere vrijwilligsters knutselen en mijn camera zag er nog levend uit. Weer was ik heel blij dat mijn vertrouwen niet geschaad werd. Tijdens de gitaarles kwam fotograaf nr. 5 (denk ik) even piepen en foto’s nemen. De camera werd daarna doorgegeven aan jongen nr. 6 (zoals ik al zei: denk ik) die na een halfuurtje op het domein rond te lopen weer terugkwam met mijn camera, veilig en wel.

‘s Avonds heb ik de foto’s bekeken, want ik was nu toch wel benieuwd waar die allemaal geweest waren: er stonden foto’s op van zr Nathalie die aan het basketballen is, jongens die salto’s doen op het strand, fotoshoots, de kippen en groenten die verzorgd worden door de jongens, enz. Het was grappig en verrassend wat er allemaal werd vastgelegd die dag en te proberen raden wie wanneer de camera gekregen zou hebben.

Nog belangrijker voor mijn persoonlijk is echter dat ik de jongens hier kon vertrouwen om zorg te dragen voor mijn materiaal. Ze hebben al zo veel meegemaakt, zoveel wantrouwen en teleurstellingen. Ik was blij dat ik hen op die manier vertrouwen kon geven (i.p.v. er controlerend bij te blijven) en ze op die manier weer iets nieuws leerden kennen.

De jongens hier gebben prachtige waarden en verdienen het om vanaf nu meer vertrouwen te krijgen van alle mensen om hen heen. Ik hoop dan ook oprecht dat anderen verder kijken dan huidskleur, afkomst, geloof, taal, … en gewoon de mooie mens zien die ze zijn.