Het waren heel toffe dagen tot nu toe. We hebben veel toffe dingen gedaan. Ik ben heel blij dat ik de jongens hier zo goed heb leren kennen. Je praat over normale dingen, het is niet dat ze je hele levensverhaal vertellen maar je komt wel meer over hun persoonlijkheid te weten. Het knutselen was heel leuk. We moesten hun wel helpen met afmeten en knippen enzo. Maar het is goed gelukt. We hebben kubussen/dozen gemaakt. We hebben op de dozen over onszelf geschreven, over onze dromen, van waar we komen over onze favoriete hobby, favoriete seizoen. Je merkt dan echt dat ze allemaal eigen zijn, je leert hun echt zien als normale jongens. Ze zijn hier graag.

Er was ook jongen die een heel mooie leeuw had getekend ik heb dan een kat van alice in wonderland getekend en gegeven. Iemand heeft ook een bedankingsdoos gegeven en iemand gaf me bij het scoobiedooen een bandje.

De medewerkers hier zijn ook heel tof om mee te praten en heel vriendelijk. Een had eerst kunst gestudeerd en helpt hier nu en studeert Internationale politiek. Een vrijwilligster heeft eerst burgerlijke gestudeerd en is hier nu voor 3 maanden.

De strandspelen waren heel geslaagd. We moesten wel even wachten want bijna iedereen was aan het werken maar ze hadden normaal vrij zaterdag dus na ze klaar waren kwamen ze. Het baseballen was heel tof en kat en muis ook, en de balspelen in het water.

Tijdens de taallessen zijn ze heel gemotiveerd. Ze helpen elkaar. Ik vroeg daarnet welke taal ze spraken in plaats van hun moedertaal zeiden ze zelfzeker frans en Engels. Ze leren ook snel bij maar lachen niet met de anderen waarbij het niet goed lukt en ik meer aandacht aan moet geven.

Er was een heel goede sfeer bij het voetbal kijken en iedereen supporterde mee voor belgie. Er was dus veel gejuich als we waren gewonnen.

Ik heb al veel danspasjes geleerd en voelde me heel vereerd als ze zijden dat ik goed kon dansen want zij weten er wel wat van. Bij het dansen met iedereen samen op het feest waren we allemaal een, gemengd aan het dansen, zeer fijn. Serena de vrijwilligster moedigde iedereen aan om te dansen.

Ik heb dus heel veel geleerd over de jongens hier, ik merk dan dat ze zich hier goed voelen. Ik voel me hier alleszins op mijn gemak. Het voelt hier als een kamp of speelplein met jongeren aan.

Nu rusten we even en dan bereiden we stratego voor.